3o November
2009-11-30 <3 10:06:39
Allmänt Kommentera (0)

i förrgår gjorde jag å älskling massa mys i lägenheten vi städade hela å satte upp lite jul saker,
ska fixa lite mera saker:P

Stallet i går red lite i paddocken. red i en ny sadel som passar honom efter att ha testa 6 olika så passar en som tur va. han har ju så stor manken så svårt att hitta en sadel men äntligen:D
Ska åka til stallet i dag vid elva, hovis kommer tolv då ska han få nya skor men fyra broddhål i varje sko å snö sulor om hovis har med sig:D kanske slänger upp en bild sen:D

27 novemer
2009-11-27 <3 17:50:58
Allmänt Kommentera (0)

Stallet i går..  Angelica å jag åkte moppe poppe till stallet mocka å hade oss sen tog vi in ante mannen å så tog angelica in Extra åsas häst som vi får rida när vi vill å hur mycket vi vill:D VÄRLDENS SÖLIGASTE HÄST:P hahhaha.
Red bara en kort runda hade inget sug efetr att rida men pollen måste ju få komma ut:P

Stallet i dag åkte bussen ut med frida tog e runda i skogen Ante var as pigg å kunde knappt trava han tar små galoppskutt hela tiden å så var han svin stark:( dumma polle. vi red en runda i skgen så finns det en bacle som knappt är brant i början sen blir den as brant i slutet bara en liten liten bit å där hoppade ante upp:P hehe sen blev det bussen hem:)

26 November
2009-11-26 <3 13:19:14
Allmänt Kommentera (1)

Hej där:)
I går var det stallet som gällde, när vi koma dit satt jag igång å mockade 5 boxar tur att tre av fem är lättmockade:P
Angelica var oxså med i stallet med hon fick ta in ante å borsta honom å fixa honom till ridningen. Blev lite gärngympa för honom. Red på det pourtugisiska arbetsbette och vanliga sadeln var inte lika lätt å rida i vanliga sadeln som barock sadeln:(. Han var jätte duktig men han fick några ryck å sprang åt sidan för att komma ifrån att jobba, inte kul:(

Tyvärr så har inte angelica någon sadel som passar dom ligger tyvärr på hans manke:( så om nån har en väldigt mankfri sadel så säg gärna till:)

Utsäkta bilden:P hahah




Slänger in en bild på takida som bäbis:D



Kramizar Josse

portugisiska bettet
2009-11-26 <3 13:04:45
Allmänt Kommentera (0)

Det portugisiska bettet red vi på igår fast med vanlig sadel. Det gick sådär för oss, sadeln tröck på lite på manken så det vart en sån annorlunda häst då. Han va väldigt "pigg" eller vad man ska säga, han försökte komma ifrån så då sprang han bara på och sköt ut bogen. Jag började rida, och det gick sådär, jag spände mig väldigt mycket i traven, så då började han springa på. Sen kom Elisabeth och hjälpte till, visst det gick bättre men inte så bra som jag ville att det skulle gå. Hon försökte få mig att slappna av i traven och andas för att kunnaaq sitta still och inte studsa så mycket som jag gjorde med den vanliga sadeln. Sen skulle jag byta varv i traven och de vart jue inte så lyckat :P men de gick iaf, då i vänster varv sprang han på ännu mer eftersom det är höger sidan som han är så stel i. Men sen tyckte jag att det räckte för mig så då bytte jag och Josse. Hon vartr inte alls nöjd med igår, han sprang på väldigt mycke och skjöt iväg sig själv så att Josse höll på att åka av, så började han galoppera och det går jue inte att dra i tyglarna på honom när han gör så med det bettet så då fick hon luta sig bakåt och fösöka slappna av, och då saktade han av. Jag tyckte att det såg bra ut när josse red, och att det kändes bra när jag red. Men det är bara att vi tränar på det här :)

Kramiz Linkan :)



Skogen
2009-11-23 <3 17:35:37
Allmänt Kommentera (0)

Idag blev det bara en liten skogs tur. Pollen var jätte snäll och trevlig travade jätte sakta och fint:D
Red ut med Marika och Prisma mysigt. Blev inget långt inlägg:P



Kramizar Josse:)

Prövade ny sadel och bett idag :)
2009-11-22 <3 18:36:25
Allmänt Kommentera (1)

Idag ville Elisabet pröva rida Ante med barock sadel och portugisiska bett (tror de stavas så :P) han gick iaf skit bra på de, använde dom musklerna som han ska göra, såg skit fint ut. Sen fick jag pröva honom, och han kändes skit mysig och jätte lugn. Hade ganska långa tyglar (som man tydligen ska ha när man rider med det bettet) och lirkade bara lite med fingrarna så att han började arbeta med nacke och hals. Skrittade och travade bara för att Elisabet sa att man inte ska börja galoppera förän han går och lyssnar skit bra i skritt och trav. Så nu ska vi kolla om vi hittar ett portugisiskt bett för en billig peng och köpa de och rida med de nu istället, vi ska bara ha rakstång när vi hoppar då det nog inte är så lätt att hoppa med det bettet eftersom Ante blir så jävla stark och taggad i hoppningen :P Så ska vi nog oxå kolla om vi hittar en billig barock sadel som vi kanske kan köpa då :) Så jag ärriktigt nöjd med idag :)

Bettet ser ut så, fast i silver :)


Sadeln ser ut så, fast med svart mocka :)


Kramiz Linkan <3

Testa nytt bett:D
2009-11-22 <3 18:00:59
Allmänt Kommentera (0)

Som överskriften lyder har testat ett portugisisktarbets bett i dag på ante:D
han var så jävla underbar å trevlig behövde knappt ta i honom helt otroligt. Använde kroppen när vi svängde å hade oss med det blev bara skritt å trav galoppen tar vi en annan gång:D

Håller just nu på att Laga mat, det blir LAx potatis å sås, MUMS

Takida..
2009-11-22 <3 10:43:29
Allmänt Kommentera (0)

Hatar min å killens hund hon hade bajsat inne på en kudde i natt det var jätte löst:( dumma hund. jag blev inte glad. Men hon har varit lös i magen nu i två dar så hon kanske är sjuk:(

Senare sen typ vid tolv ett blir det stallet som gäller ska skritta ut på ante bajs så han får röra på benen:D

Tävling
2009-11-21 <3 19:52:25
Allmänt Kommentera (0)

Tävlade i dag, det gick as skit bajs bra:D angelica hoppade 50cm å gick super bra hon blev fel fri å fick rosett. själv hoppade jag 70cm fel fri å fick rosett. gick mycket bra på framridningen å var jätte lugn å fin för att inte ha varit ute på tävling på jätte länge.
så nu inom en snar framtid ska vi be ge oss ut på flera klubbtävligar å höger klasser:D

Nu blir det mera träna på att få bättre kontakt i munen med honom och få honom mera samlad.

Mvh Josse och Linkan

Här kommer två filmer:D

Pga att linkan var så pass osäker så ser det ut som de gör men det får gå ändå:D
Det viktigaste var att han kom över fint.

Linkan på Ante




Josse på Ante

Tjoho
2009-11-20 <3 23:37:32
Allmänt Kommentera (0)

Antes ägare Linkan (Angelica) kommer oxå att skriva på den här bloggen lite, om ja kommer ihåg att göra de xD Men nu ska vi snart gå och sova så jag orkar upp imorgon. På de så är ja BAJS nervös xD har massa spännings huvudvärk oxå xD haha jaja men imorgon får ni reda på hur de gick :D förhoppningsvis går det bra, va jue ett tag sen man tävlade då :D men det ska bli kul :)

mask mask och gonatt :) Linkan

Trötter
2009-11-20 <3 23:25:17
Allmänt Kommentera (0)

Ja då har man varit i stallet kom hem för länge sen:P gick skit bra att rida Ante var jätte duktig:)
me like... Ska ju som sagt tävla i morgon får se hur det går:D
Ska snart ner till tvättstugan å hänga upp häst täcket som jag å Angelica har tvättat.
Angelica ska sova här i natt så hon kommer upp tills i morgon:D ihihh
God Natt

Ante Bajs:D
2009-11-20 <3 11:31:28
Allmänt Kommentera (0)

Detta är Understatment så kallad Ante:P han är ett halvblod på 5 år och är 1.72 cm i mankhöjden:D Han står på att eda gårdd världens mysigaste stall.

Ska till stallet i dag ska rida lite å packa ner häst saker för i morgon e det tävling på SKärlunda.
Han ägare ska hoppa 50cm å jag själv ska hoppa70cm får se hur det går:D hoppas på att det går massa bra:D

Jasså
2009-11-20 <3 11:14:42
Allmänt Kommentera (0)

Jahopp då har man blogg nu då:P det e emmes fel:P ihihhi det kommer mest handla om Hästen Understatment, och kanske lite annat:D ihhi ha det bra så länge:)

Välkommen till min nya blogg!
2009-11-20 <3 11:10:29
Allmänt Kommentera (0)

RSS 2.0